miercuri, 21 mai 2008

Infrunta-ti viitorul

Prezentul si viitorul sunt organic legate unul de altul. Viata prezenta duce la cea viitoare, iar cea viitoare se intemeiaza pe cea prezenta.
Imi place sa cred ca viitorul este la picioarele noastre, aşteptând cuminte să facem noi ce vrem cu el. Este mereu aşa cum l-am planificat, nu se abate de la direcţia pe care o decidem, nimic rău nu-l poate da peste cap. Avem timp - întotdeauna mâine - să ne reparăm greşelile.

Vom putea - poimâine, săptămâna viitoare, la anul ,- să ne gândim ce vom face dacă traseul nostru în viaţă ia o turnură care nu ne convine. Nu azi, nu acum, n-are niciun rost, doar nu ni s-a întâmplat nimic rău . Avem calităţi, talente înnăscute, poate un soi de celebritate, siguranţa zilei de mâine, tot ce vrem. Cât suntem pe val, nu ne batem capul - ca în povestea cu drobul de sare - să luăm în calcul că într-o fracţiune de secundă putem să pierdem tot. De ce am face-o? Doar suntem centrul universului nostru ţesut din visele despre viitor, nu fărâme insignifiante care mişună de colo-colo. Trăim fiecare clipă de parcă ar fi ultima şi ne trezim, dintr-o dată, că privim derutaţi în jur spunând “Nu aşa trebuia să iasă” Poate simplu fapt ca stai si citesti acum acest articol din blogul meu , poate nascocii undeva in subconstientul tau intrebarea ‘ De ce sunt aicea ? Totusi unde eram ? Chiar asa...unde erai, unde esti si incotro te vei indrepta ? te-ai gandit vreoadata mai serios la acest lucru ?